Beboelse i kælder

Det er som udgangspunkt ikke tilladt at bo i en kælder.
På trods af det, er der alligevel mange boligejere, der benytter kælderen til beboelse.

Der er mange eksempler på, at dette har skabt store problemer for sælgerne af huse.

Et skræmmende eksempel, er et ægtepar med tre børn, som havde brugt kælderen til beboelse for deres to teenager børn.

Huset blev udbudt til salg.

Et par, der blev vist rundt af ejendomsmægleren, blev meget forelsket i huset, idet også de havde to teenager børn, som de så – ligesom sælgeren – kunne installere i de to store kælderværelser. Så kunne børnene også få deres eget badeværelse, og dermed en hel afdeling for sig selv med egen indgang. Ejendomsmægleren syntes også, at det var en fin løsning, og fortalte parret, hvor man kunne etablere det nye badeværelse. Køberne skrev omgående købsaftalen under, for at være sikre på at få huset.

Problemet var bare, at kommunen ikke havde givet tilladelse til beboelse af kælderen, og da køberne ansøgte kommunen var svaret et klokkeklart afslag.

Sælgerne havde været i god tro, fordi den arkitekt, man havde haft på, da kælderværelserne blev indrettet, havde fortalt dem, at værelserne kunne bruges til beboelse.

Sagen kom for retten, der bestemte at køber, som ønsket, kunne hæve handlen. Det betød at sælger, der for længst var flyttet ind i deres nye hus, måtte tage huset tilbage og erstatte alle udgifter, som køber havde haft i forbindelse med handlen f. eks. flytteudgifter, tilbageførsel af lån osv.

Du kan med fordel like vores Facebook-side og følge med hver uge, du finder den ved at trykke her!

17. november 2017