Fejl og mangler

Som blev nævnt i en tidligere klumme, skal man kunne stole på, at det, der loves i købsaftalen, også er det man får.

Et af de tilfælde, der har givet anledning til mange konflikter, er forkerte oplysninger om arealet af den bolig der handles. Her er udgangspunktet, at boligen skal have det areal, som salgsopstillingen lover.

Derfor har ejendomsmægleren/sælgeren ofte taget forbehold for, at arealet i BBR meddelelsen, der som regel anvendes i salgsopstillingen, kan være fejlbehæftet, og man mener så, at sælger er dækket ind på denne måde.

Det mener domstolene, med god grund, imidlertid langtfra altid. Ubetydelige afvigelser kan accepteres med et sådan forbehold, men når der er tale om større afvigelser, er det anderledes. Det skyldes at husets/lejlighedens pris ofte sættes efter arealets størrelse.

Hvis sælger eller ejendomsmægler er i ond tro, er en sådan almindelig ansvarsfraskrivelse uden betydning. Det betyder at sælger kommer til at betale en erstatning, som udgør forskellen mellem købsprisen, og det boligen ville have kostet, med det korrekt opmålte areal.

Også i de tilfælde, hvor både sælger og ejendomsmægler er i god tro, kan køber i visse tilfælde få et forholdsmæssigt afslag i prisen. Det gælder, hvis forskellen mellem, hvad boligen koster, og hvad den burde have kostet, udgør et beløb og dermed et tab, som domstolene mener, det er urimeligt, at køber skal bære.

 

Du kan med fordel like vores Facebook-side og følge med hver uge, du finder den ved at trykke her!

17. november 2017